BAHAN2NYA :
250g mentega
340g gula (akak buh 300g jer sbb on diet konon )
4 telur gred A
1 tsp vanila
4 tbsp susu cair
3 cwn pisang dilecek
2 cwn tepung gandum
1 tsp soda bikarbonat
1 tsp serbuk penaik
1/2 tsp garam
kacang walnut, pecan & hazel (akak buh walnut sbb itu je yg ada)
CARA MENYEDIAKANNYA :
CARA MENYEDIAKANNYA :
Pukul mentega & gula sampai kembang.
Masuk telur 1 per 1 diikuti vanila, susu & garam.
Masuk pisang & tepung, kaup balikkan.
Tuang dlm tin pembakar yg dah digriskan, akak buat dlm cup sebab senang anak-anak nak makan. Letak kekacang kat atasnya sebelum dibakar.
Bakar 180C 1 jam.
Kek banana moist yg mama buat memang best ! 3 dari 5 hero kesayanganku...
0 comments:
Post a Comment