- Beberapa tongkol jagung dibuang kulit & dibersihkan
- Sedikit garam halus
- Madu secukupnya
- Mentega secukupnya
CARA MEMBUATNYA
- Mula2 panaskan pengukus dan tunggu sehingga mendidih airnya
- Masukkan jagung2 ke dalam pengukus dan kukus sehingga jagung betul2 masak
- Keluarkan jagung dan tunggu sebentar
- Gunakan berus kecil dan sapukan mentega sexcukupnya pada butiran jagung sehingga selesai semuanya
- Ambil madu secukupnya dan sapukan ia sehingga rata pada jagung
- Akhir sekali sapukan pula sedikit garam
- Sudah siap & sedia untuk dimakan.
Assalamualaikum....cantik jagung tu...lamanya rasa tak makan jagung....tengok jagung ni teringin pulak nak makan... he he...
ReplyDeleteWaalaikumussalam Cik Cek..dh teringin tu elok la gi cari jagung cpt2, nanti meleleh air liur tu..hehe..akak slalu jugak mkn jagung ni sbb anak2 semua suka mkn..
ReplyDelete