Sunday, April 17, 2011

NASI AYAM HAINAN...UNILEVER FOODSOLUTIONS

Assalamualaikum....Akhirnya sempat juga akak buat nasi ayam hainan mengikut resepi yang dibeli dari pek permulaan nasi ayam hainan ni. Minggu lepas tak sangka pulak pihak dari Nasi Ayam Berjaya datang menghantar sampai ke pintu kedai pek permulaan ni yang akak beli dengan harga RM31 saja. Udah le dapat marjerin Planta 1kg, Knorr serbuk limau nipis 400g & stok ayam 500g, dapat lagi DVD resepinya dan percuma kelas masakan bersama Chef. Owh yea, 1 lagi..memasak dengan cara ni dapat menjimatkan kos dan kerja pun jadi mudah.
Bermula selepas Zohor, selepas Asar baru la kami dapat menikmati nasi ayam hainan yang sedap ni. Akak buat 1kg beras sepatutnya untuk 14 orang tapi 8 orang pun boleh hentam makan sampai habis kesemuanya. Sesiapa yang teringin nak rasa boleh la beli pek permulaan ni. Memang berbaloi...

8 comments:

  1. nasi ayam hainan 1set..lauk lebih.Nmpak ala2 Chicken Rice Shop tu..mabeles

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum Kak lina..

    Wow..nasi ayam hailammm..sedapnya dari cni dh bau harum nasi ayam tue..yum3x..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikumwbh Kandaaaaaaaaa..apa khabar kak?...owh rindunyeeeee kat kakak kite. Maaf Ayu baru sembuh dr tooiiiing2 ni...he3.....now boleh la bw kejap2.....

    Tak terkejarlah entry kak ni...tgh mengah2 ni.......and lamaaaaaaaaaa dah tak makan nasi ayam ni......nampak cekci lah pulak ayam tu,:p wat ayu lapaaaaaaaaaaar...

    ReplyDelete
  4. Lina_pg...1 set je ke? meh3, nak ayam lebih pun boleh, no problem, 1 ekor ni akak bubuh.. :)

    Lyza...Waalaikumussalam,bukan hailam la yang, tp hainan. sebut betui2..hainan..hehe..mmg pun bau dia sgt2 semerbak..tu yg tmbh berkali2... :)

    Ayu Safieza...Waalaikumussalam Dinda. Akak pun rindu la! Xpe Ayu, rehat2 la dulu, lgpun baru sgt Ayu kembali ke tanahair.tentu x puas lg memeluk si Aisy tu kan! Kalau dekat boleh akak hantar special delivery nasi ayam tu..cian kat dia dh lamaaaaaa x mkn nasi ayam...hik2 :)

    ReplyDelete
  5. bestnya akak da terliur niiiii

    ReplyDelete
  6. sedapnya tgk menu nasi ayam akak ni...terliurla kak....adehhhh order 1 set yer..hehe

    ReplyDelete
  7. Suhailas...mmg best nasi ayam ni, terlupa pasal diet kejap. meh sini, boleh akak bg sikit kalau nk rasa.. :)

    Nieza...jgn kata 1 set nak 2 set pun boleh. Nasi ayam hainan Nieza tu lg la meletup. akak ni saja2 cuba buat stail hainan ni, nak tuko selera.. :)

    ReplyDelete
  8. Saya masih mencari pek permulaan nasi ayam knorr ini, tapi di mana ya ada menjualnya.. bolehkah saya mendapatkan salinan dvd nasi ayam itu.. jika boleh emailkan pada saya dan cara serta kosnya.. >>syaharom88@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...